TVT Logo
Lunta talon katolla ja puiden oksilla.

Lumityöt tehdään tietyssä järjestyksessä

Huoltoyhtiöt hoitavat TVT Asuntojen pihojen talvikunnossapitoa ennalta sovitun järjestyksen mukaisesti.

  1. Aluksi aurataan pääkäytävät ja keskiväylät paikoitusalueilla ja lapioidaan lumi porrashuoneiden edustoilta ja lajittelu- ja jätepisteiltä.
  2. Toisessa vaiheessa puhdistetaan toissijaiset kulkuväylät, matontamppaustelineet ja pysäköintiruudut.

Jos lumisade jatkuu useita päiviä tai lunta sataa paljon, toissijaiset kohteet voidaan puhdistaa vasta 2–3 päivän päästä lumisateen päättymisestä. Toisinaan myös liukkaudentorjunta voi hidastaa toissijaisten aurauskohteiden puhdistamista. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä keskitytään ensisijaisten kulkuväylien puhdistamiseen, sillä henkilökuntaa on vähemmän ja lumityöt tehdään päivystystyönä.

Yksittäisiä tyhjiä parkkiruutuja ei aurata

Autopaikoista aurataan vain alueet, joilla on useita peräkkäisiä tyhjiä pysäköintiruutuja. Yksittäisiä tyhjiä autopaikkoja ei voida aurata, jotta viereiset autot eivät vaurioituisi.

Autopaikan haltija ei voi jälkeenpäin tilata aurausta yksittäiseen auraamatta jääneeseen parkkiruutuun. Toivomme, että asukas itse puhdistaa ruudun omalla tai yhtiön yhteiskäytössä olevalla lapiolla.

Ahtailla pihoilla lumikasat varastoidaan väliaikaisesti paikkoihin, jonne ne mahtuvat. Toivomme asukkailta kärsivällisyyttä. Kun lumentulo rauhoittuu, kasat viedään pois. Auraustöiden sujuvuuden kannalta on tärkeää, että asukkaat huolehtivat siitä, ettei kulkuväylillä ole polkupyöriä tai muita tavaroita, jotka haittaavat lumitöitä.

Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä kiinteistöhuoltoon:

Rattikelkka nostettu kulkuväylän sivuun.

Osa lumitöistä asukkaan vastuulla

Asukkaan on itse hoidettava osa lumitöistä. Esimerkiksi asunnon parvekkeen ja rivitalon asuntopihan lumityöt kuuluvat asukkaalle. Lumen poistamisessa parvekkeelta pitää olla erityisen varoivainen, ettei siitä aiheudu vaaraa ohikulkijoille.

Rivitaloissa lumitöiden lisäksi myös asuntopihan liukkauden torjunta on asukkaan vastuulla. Joillakin pihoilla on hiekoituslaatikoita, joita asukkaat voivat käyttää. Lisähiekkaa voi tilata kiinteistöhuollosta.

Palautepalvelu ja liukkausvaroitus

Yleisten alueiden, katujen ja väylien talvikunnossapidosta vastaa Turun kaupunki. Katujen talvikunnossapidosta on lisätietoja Turun kaupungin verkkosivuilla:

Katujen ylläpidosta voi antaa palautetta Turun palautepalvelussa:

Turun kaupunki on ottanut käyttöön Ilmatieteen laitoksen tarjoaman liukkausvaroituspalvelun ja kannustaa myös kaupunkilaisia ottamaan maksuttoman palvelun käyttöönsä. Liukkaudesta varoittavan tekstiviestipalvelun käyttäjäksi voi rekisteröityä lähettämällä tekstiviestin palvelunumeroon 16167 ja kirjoittamalla viestikenttään: jalankulku turku.

Talon katolla ja pihalla lunta.