TVT Logo
TVT:n asukkaita kotonaan

Elämänmyönteistä pikkulapsiarkea

Jenna Tammisen kodissa elämä saa näkyä. Kotona ladataan akkuja perheen kesken yksinkertaisista arjen asioista, kuten leffailloista, nauttien.

Jenna Tamminen ja Marjatta Koskinen katsovat leikkivää Jiriä.

Jenna Tamminen ja Jani Försti sekä heidän poikansa Jiri ovat asuneet nykyisessä kodissaan pari vuotta. Muutto yksiöstä kaksioon tuli ajankohtaiseksi pian 2 vuotta täyttävän Jirin ilmoitettua tulostaan. Samassa pihassa asuu myös Jennan äiti Marjatta Koskinen, joka huolehtii Jiristä vanhempien ollessa töissä.

Jennan perheessä arki pyörii Jirin ehdoilla. Jiri syntyi 20 vuoden yhdessäolon ja odotuksen jälkeen. – Häntä on odotettu ja toivottu. Päivän tekemiset rakentuvat Jirin ympärille, ja viikonloput menevät erilaisissa lastenmenoissa. Välillä on tietysti raskastakin, mutta nautitaan nyt vaan, Jenna naurahtaa.

Jennan kuvailee perheensä kotia omannäköiseksi ja elämänmyönteiseksi. Elämä saa näkyä, se ei Jennaa haittaa. – Aina ei paikat ole niin tiptop, ja jonkun mielestä täällä voi olla sekaistakin, kun lapsen leluja on siellä täällä. Mutta minusta meillä on kodikasta. En osaisi edes asua missään modernissa harmonisessa kodissa, vaikka kuvissa ne kauniilta näyttävätkin.

Jenna haaveilee siitä, että kodissa olisi kylpyamme ja paikka askartelutarvikkeille – ja pupufarmi. – Kun muutimme yksiöstä kaksioon, niin tila tietysti lisääntyi, mutta silti on vaikeaa löytää kaikille tavaroille oma paikka. Pienen lapsen kanssa käytännön asiat korostuvat asumisessa. Kuten se, onko vessassa oikeanlainen lavuaari.

Kiitosta Jennalta saa se, että kodissa on erilliset kylpyhuone ja wc sekä kunnon keittiö. Kodin sydän ei kuitenkaan ole keittiö, vaan olohuone.

– Katsomme Janin kanssa paljon elokuvia ja sarjoja, enimmäkseen toimintaa, scifiä ja komediaa. Se on meidän rentoutumiskeino. Nyt mukana on tietysti Jirin suosikkipiirretyt. Juuri vietettiin sunnuntai-ilta perheen kesken niin, että käytiin saunassa, tilattiin pitsat ja katsottiin olohuoneessa Shrekiä.

Koti on Jennalle paikka, jossa saa olla rauhassa ja ladata akkuja. Rakkain muisto nykyisestä kodista on se hetki, kun Jenna ja Jani tulivat kotiin synnytyslaitokselta Jirin kanssa. – Kotona jokainen saa toteuttaa itseään – mitä se sitten kenellekin tarkoittaa – kunhan ei häiritse muiden elämää. Minulle kodikkuus on sitä, että kotiin tullessa ovella ovat vastassa poika sekä kissat Neera ja Mufasa. Kodikkuus syntyy näistä ihmisistä täällä kotona, Jenna sanoo.

Jenna Tamminen istuu sohvalla

Alueen viihtyvyyteen voi jokainen vaikuttaa

Jenna työskentelee nuorisotyönohjaajana Halisissa ja on asunut alueella nuoresta saakka. Hän vakuuttaa, että Halinen on reilusti mainettaan parempi paikka asua. – Ensinnäkin meno on parissa kymmenessä vuodessa rauhoittunut todella paljon. Toki täällä välillä sattuu ja tapahtuu, mutta ei yhtään sen enempää kuin muuallakaan Turussa. Työni puolesta olen läsnä nuorten arjessa ja voin sanoa, että ihmisiä pelotellaan ihan turhaan.

Jennan mukaan Halinen on hyvä kasvuympäristö lapsille. Metsä ja luontopolut ovat lähellä siinä missä palvelutkin. – Jalkapallokenttäkin löytyy, ja esimerkiksi koulun pihalla voi harrastaa vaikka mitä. Koulut ja päiväkodit ovat ihan lähellä, ja bussimatka keskustaan kestää vain vartin. Meidän suosikkeja tässä lähellä ovat Halistenkoski ja Myllärintalo. Siellä käydään usein piknikillä.

Oman asuinalueen viihtyvyys ja asukkaiden hyvinvointi ovat Jennalle tärkeitä asioita. Siksi hän on mukana TVT:n asukastoimikunnassa. – Hoidamme pihan kukat ja pienet korjaustyöt itse. Kaksi kertaa vuodessa pidämme pihatalkoot. Meillä on myös säännöllisesti grilli kuumana -iltamia, jonne asukastoimikunta hoitaa grillin ja hiilet ja asukkaat tuovat grillattavat.

Asukastoimikunta ylläpitää myös kuntosalia. Lisäksi vuosien saatossa on kokeiltu ennakkoluulottomasti kaikenlaista uutta toimintaa, kuten asukaskirjastoa ja pihakirppiksiä.
– Saamme TVT:ltä toimintaan myös rahallista tukea. Meillä on asukastoimikunnassa aktiivinen porukka, mutta kyllä mukaan mahtuisi vielä varsinkin nuorempia. Asukastoimikunta on erinomainen tapa päästä vaikuttamaan suoraan omaan asumismukavuuteen, eli rohkeasti mukaan vaan, Jenna summaa.

Mistä kodikkuus teidän kotona syntyy?

Vastaa kyselyyn ja osallistu arvontaan. Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken 150 euron sisustuslahjakortin. Osallistumislomake löytyy kampanjasivun alaosasta.

Aiheet: Kutsu meidät kylään