TVT Logo
Pinkki Arjen ilmastoteot -banneri

Kolmas Arjen ilmastoteot -kampanja käynnistyy

TVT Asunnot kannustaa asukkaitaan kestävän kehityksen mukaisiin asumisen kulutusvalintoihin. Syyskuussa käynnistyy jo kolmas Arjen ilmastoteot -kampanja.

Kampanjan tavoitteena on vähentää turhaa veden ja sähkön kulutusta ja nostaa jätteiden kierrätysastetta. Haastekampanja on osa TVT Asuntojen ilmastotoimia, joilla yhtiö tukee Turun kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Arjen ilmastoteot -kampanja on jatkoa TVT:n aiemmille ympäristökampanjoille, joissa on saavutettu hyviä tuloksia yhteistyössä asukkaiden kanssa.

Yhteisvaikutus on valtava

TVT:n asukkaiden toimilla on iso merkitys Turussa, sillä lähes joka 10. turkulainen asuu TVT:n asunnossa. Kampanjalla halutaankin vahvistaa sitä, että yksittäisten asukkaiden toimien yhteisvaikutus on suuri.

– Olemme jo vuosia tehneet asukkaiden kanssa pitkäjänteistä työtä kestävän kehityksen eteen. Kun lasketaan yhteen asukkaidemme toiminta kampanjoiden aikana, on toimien yhteisvaikutus suuri. Jokaisen asukkaan toimilla on iso merkitys, vakuuttaa TVT Asuntojen kiinteistöpäällikkö Lasse Lähdemäki. TVT:llä veden ja kaukolämmön kulutus on edellisen Arjen ilmastoteot -kampanjan alun jälkeen vähentynyt verrattuna vuotta aiempaan ajanjaksoon. Vedenkulutus on 1.9.2023 alkaen 11 kuukauden seurantajakson aikana vähentynyt 2,9 % ja kaukolämmön kulutus 6,4 %.

Vedenkulutukseen asukkaat voivat vaikuttaa paljon, ja vedenkulutuksen lasku näkyy hieman myös kaukolämmön kulutuksessa. Kaukolämmön kulutuksen lasku johtuu kuitenkin enimmäkseen TVT:n energiatehokkuustoimista. Sähkönkulutuksessa yhtiötasolla seurataan kiinteistösähkön kulutusta. Siihen asukkaat eivät juurikaan voi vaikuttaa. Tarkkuus sähkönkäytössä näkyy suoraan asukkaan omissa sähkölaskuissa.

Kampanja käynnistyy vesihaasteella

Arjen ilmastoteot -haastekampanjan starttaa vesihaaste. Turha veden juoksutus, liian pitkät suihkut ja vuotavat vesikalusteet voivat huomaamatta valuttaa vettä hukkaan kymmeniä litroja päivässä.

Loppuvuodesta aiheena on kierrätys, jossa huomio on lajittelussa. Alkuvuodesta siirrytään energiahaasteeseen, jossa keskitytään lämmitykseen ja lämpimän veden käyttöön. Jokaisen haasteen aikana seuraamme TVT:llä asuvien esimerkkihenkilöiden havaintoja haasteen sujumisesta.

– Näemme ja kuulemme, millaisia uusia vinkkejä esimerkkihenkilöt ja muut asukkaamme keksivät veden ja sähkön säästämiseen ja jätteiden lajitteluun. Aiempien kampanjoiden aikana asukkaat ovat jakaneet toisilleen hyviä vinkkejä, Lähdemäki kiittää.

Kampanjasivuihin voi tutustua osoitteessa tvt.fi/arjenilmastoteot. Haasteen etenemistä voi seurata somessa hashtagilla #arjenilmastoteot.

Pihahaasteessa huomio viihtyisiin pihoihin

Arjen ilmastoteot -kampanjaa edelsi kesällä Pihahaaste, jossa TVT haastoi asukastoimikuntia ja asukkaita luomaan viihtyisiä pihoja ja parvekkeita. Pihahaasteeseen kuului myös valokuvakilpailu Instagramissa sekä perheen pienimpien piirustuskilpailu.

Lisätietoja kampanjasta: tvt.fi/arjenilmastoteot