TVT Logo
Keskeneräinen kerrostalo kuvattuna sisäpihan puolelta.

Kirstinpuistoon rakenteilla TVT Asunnoille kaksi asuinkerrostaloa

Kirstinpuiston alueella, osoitteessa Ruissalontie 29, on käynnissä kahden TVT Asuntojen asuinkerrostalon rakentaminen. Toinen taloista on 7-kerroksinen ja toinen 6-kerroksinen. Talojen arvioitu valmistumisaika on kesällä 2025.

Kehittyvä Kirstinpuisto sijaitsee aivan Turun keskusta-alueen liepeillä Patterinhaan ja Iso-Heikkilän alueella, lähellä Portsaa. Turun kauppatorille on matkaa noin kaksi kilometriä. Alueelle on rakennettu hyvät kevyenliikenteen väylät.

Rakenteilla oleva kerrostalo.

Vieressä vehreä Kirstinpuisto

Tontti rajautuu uuteen Kirstinpolkuun, vehreään Kirstinpuistoon ja Ruissalontiehen. Tontin toiselle kulmalle rakennetaan kaksi asuinkerrostaloa Varsinais-Suomen Asumisoikeus Oy:lle (VASO). Keskipihalle tulee neljän talon yhteinen oleskelupiha ja leikkipaikka.

TVT:n taloissa on tummanrusehtava tiilivuoraus ja lasitetut parvekkeet. Talojen väliin rakennetaan yksikerroksinen rakennusosa, jonka katolle tulee viheralue. Taloissa on kaukolämpö ja vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen ilmanvaihto toteutetaan asuntokohtaisilla ilmanvaihtokoneilla, joissa on lämmöntalteenotto. Kiinteistöön on tulossa aurinkopaneeleita ja lämmöntalteenotto myös yleistiloihin.

Näkymä kerrostalon parvekkeelta.

92 uutta TVT-asuntoa

TVT:n taloihin tulee 92 asuntoa. Asukkaiden yhteiskäyttötilat tulevat kummankin talon alakerrokseen. Toiseen taloon tulee asukkaiden käyttöön kerhohuone ja saunaosasto ja toiseen pesutupa ja kuivaushuone. Yli 70 m²:n asunnoissa on omat saunat. Taloissa on hissit. Korkea lasiseinä tuo portaikkoon avaruutta ja valoa.
Kohteen pääurakoitsija on Pohjola Rakennus Oy Suomi. Hanke toteutetaan yhteistyössä VASO:n kanssa. Rakennuttamisesta ja valvonnasta vastaa YH Kodit Oy. Rakentaminen käynnistyi loppuvuodesta 2023.

Betonipinnalla oleva keskeneräinen kerrostaloasunto.

Kerromme lisää kohteesta rakentamisen edetessä. Asuntopohjat, vuokrat ja muut tiedot asunnosta ja kiinteistöstä julkaistaan, kun asuntohaku alkaa ennen kohteen valmistumista. Katso lisää kuvia Instagramista: • TVT Asunnot Instagramissa