TVT Logo
Violetteja kesäkukkia.

Kulmilla-sarjassa vieraillaan eri asuinalueilla

Kulmilla-sarjassa pääset tutustumaan Turun, Kaarinan ja Raision asuinalueisiin, joissa on TVT:n asuntoja.

Linkkitorninkadun kerrostalot.

Pääskyvuori

Vehreä Pääskyvuori on noin neljän kilometrin matkan päässä Turun keskustasta itään päin. Metsäisellä alueella on erinomaiset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Alueen asukkaita palvelevat Itäharjun ja Varissuon liikekeskusten monipuoliset palvelut. Kauppakeskus Skanssikin on vain lyhyen matkan päässä. Myös koulu ja päiväkodit löytyvät läheltä. Kuljitpa sitten bussilla, autolla tai polkupyörällä, alueelta on hyvät liikenneyhteydet niin Turun keskustan kuin Helsingin suuntaan. TVT:llä on Pääskyvuoressa kerros- ja rivitalokoteja.

Tiesitkö

Pääskyvuoressa on Turun korkein rakennelma, 134-metrinen Pääskyvuoren linkkitorni. Sen kautta on kulkenut aikoinaan lähes kaikki ulkomailta tuleva tieto- ja televisioliikenne. Pääskyvuoren linkkitorni on Pasilan jälkeen Suomen toiseksi korkein televisiotorni. Linkkitorni on poistettu käytöstä, mutta sille etsitään uutta käyttötarkoitusta.

Leikkipuistoalue kerrostalon sisäpihalla.

Varissuo

Varissuo sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Turun keskustasta Kaarinan rajalla. Alue on tunnettu monikulttuurisesta yhteisöstään, mikä tekee siitä aidosti kansainvälisen, eri kulttuurien kohtaamispaikan. Alueen asukkaat pääsevät nauttimaan vehreistä ulkoilumaastoista. Varissuolta löytyy monipuolisesti erilaisia palveluita, mm. Varissuon liikekeskus, jäähalli, kuntosali, kouluja ja päiväkoteja. Kulkuyhteydet ovat erinomaiset niin joukko- ja kevyenliikenteen käyttäjille kuin autoilijoillekin. TVT:llä on alueella monipuolisesti erilaisia kerros- ja rivitalokoteja.

TVT:n rivitalokohde Kohmossa.

Kohmo

Kohmo on itäisessä Turussa noin kuuden kilometrin päässä keskustasta. Kohmossa yhdistyvät maaseudun maisemat ja rauha kaupunkimaiseen asumiseen. Alueen asukkaat saavat nauttia monipuolisista ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksista. Läheinen Kuralan Kylämäki on aito vanha maalaiskylä, jossa voi tehdä aikamatkan menneisyyteen. Lähialueelta löytyvät kaikki tärkeät palvelut, kuten kauppa, terveysasema, päiväkoti ja koulu. Julkisen liikenteen yhteydet keskustan suuntaan ovat hyvät, ja lähellä kulkee Hämeen valtatie. TVT:llä on alueella kerros-, luhti- ja rivitaloasuntoja.

Tiesitkö

Kuralan kulttuurimaisema on alkanut muotoutua jo rautakaudella, yli tuhat vuotta sitten. Asutus keskittyi entisistä meren salmista muodostuneiden Aurajoen ja Jaaninojan varrelle.

TVT:n kerrostalokohde Skanssissa.

Skanssi

Kehittyvä Skanssin alue on noin neljän kilometrin päässä keskustasta Kaarinan suuntaan. Skanssista on hyvät julkisen liikenteen yhteydet sekä keskustaan että Kaarinaan. Viereinen Skanssin kauppakeskus tarjoaa alueen asukkaille monipuoliset palvelut. Kauppakeskuksen alueella on päiväkoti, ja läheiselle Huhkolan alueelle on suunnitteilla koulu. Skanssi tarjoaa asukkailleen monipuoliset urheilu- ja liikuntamahdollisuudet. Skanssin harjulle ja sen viereisille pelloille rakentuva biodiversiteettipuisto on kaikille avoin virkistys- ja ulkoilualue, jonka tarkoituksena on lisätä alueen luontoarvoja entisestään. TVT:llä on alueella moderneja kerrostalokoteja.

Tiesitkö

Alueen suunnittelun lähtökohtana ovat kestävän kehityksen periaatteet. Skanssissa on panostettu erityisesti energiatehokkaisiin rakennuksiin ja ympäristöystävällisiin ratkaisuihin.

TVT:n rivitalokohde Räntämäessä.

Räntämäki

Noin neljän kilometrin päässä kauppatorilta on viehättävä Räntämäki. Peltomaisemat, metsäiset kävelyreitit ja Aurajoen rannat tarjoavat alueen asukkaille viihtyisiä ulkoilumahdollisuuksia. Pientalojen keskellä on Ingegerdinpuisto, jossa asukkaat voivat ihastella erilaisia kasvilajeja ja harvinaisia puita. Puistosta löytyy myös leikkipuisto, jalkapallokenttä sekä ulkokuntosali. Lähistöllä on runsaasti palveluita, kuten kauppoja, koulu ja päiväkoti. Räntämäestä Turun keskustaan matkustaa sujuvasti niin bussilla kuin polkupyörälläkin. TVT:llä on alueella rivitalokoteja.

Tiestikö

Räntämäessä on Prusin linnasmäki, jossa voit tutustua muinaisen linnan jäänteisiin.